A vállalkozó társas kapcsolatok világában él. Folytonosan össze kell egyeztetnie mások érdekeit a sajátjáéval, így elsődleges a kapcsolatteremtő képessége. A jó kapcsolatteremtés azt jelenti, hogy könnyen és hatásosan tudunk új kapcsolatot teremteni közvetlenül vagy közvetve (levélben, telefonon, üzenetrögzítővel, telefaxon stb.).

A szolgáltató vállalkozásokban a társas kapcsolatokon keresztül fejezi ki üzletfelének a vállalkozó mindazt a szakmai-emberi értéket, amely alapján kialakul iránta a bizalom. A szolgáltatásba vetett bizalom lényege a szakmai pszichológiai biztonság.

-    Üzleti korrektséggel, hitelességgel, őszinteséggel. Ne ígérjünk, vállaljunk többet, mint amit teljesíteni, szolgáltatni tudunk. Áraink méltányossága fejezze ki jószándékunkat. Az aránytalanul magas ár gyanakvást, elhidegülést és bizalmatlanságot okoz. A szokatlanul alacsony ár gyanút kelt: a fogyasztó (üzletfél) alulértékeli szolgáltatásunkat.
-    Személyes hangvétellel. Az üzletfél személyére figyeljünk. Igyekezzünk derűsen, kedves stílusban dolgozni, miközben érzékenyen figyeljük: nem tekinti-e tolakodásnak közeledésünket. Próbáljunk érzelmileg az üzletfélre hangolódni. Figyeljük arckifejezését, mozdulatait, szavait, alkalmazzuk emberismereti tapasztalatainkat!

A siker a másokkal való biztos együttműködésre épül!

Egyéni feldatok, gyakorlatok

1.    Gondolja végig, vállalkozása megítélése milyen tényezőkön múlik! Vizsgálja meg, milyen csoportok vagy személyek véleménye alapján ítélik meg vállalatát, és valamennyien a vevő vagy ügyfélköréhez tartoznak-e!

2.    Végezzen ellenőrzést, megfelelő-e a vevőkkel/ügyfelekkel közvetlenül kapcsolatban álló munkatársak magatartása?

Körmös Honlapok

Vinczek Anett
Nyári Irén Anna
Laurencsik Zsuzsanna
Váradi Szabina
Kapcsos Ilona
Csigó Anikó
Krokavecz Nikoletta
Kállai Zsoltné

Hirdetés

Műköröm képek - műkörmösöktől
Köröm minták - francia köröm
Körömdíszítés - havi TOP20
Kozmetikai termékek -Holt tengeri
Műkörmös játékok - Nyerj!
Műkörömépítő tanfolyam - neked
Műköröm minták - műköröm képek